Met de vrijetijdsmonitor zal iedereen in 2019 interessante analyses kunnen maken over cultuur, jeugd en sport in zijn of haar gemeente. Hiervoor brengt de monitor verschillende gegevensbronnen samen op één rapporteringsplatform.

Om het project te doen slagen deed de monitor ook beroep op alle Vlaamse gemeenten om gegevens over het lokale vrijetijdsgebeuren aan te leveren. Lees onze pagina Thema's om te peilen naar welke onderwerpen we de gemeenten hebben gevraagd. Een toelichting over de vragen vindt u hier.

Kijk of uw gemeente alle gegevens heeft doorgegeven en zo goud kleurt op onze kaart.
kaart van Vlaamse gemeenten

WAAROM DE LOKALE VRIJETIJDSMONITOR?
PARTNERS
Logo's drie enititeiten

Fotomoment awarduitreiking minister Sven GatzHoegaarden is de eerste gemeente die gegevens over jeugd in de toepassing van de lokale vrijetijdsmonitor invoerde. Minister van Jeugd Sven Gatz reikt daarom een award uit aan Hoegaardse Schepen van Jeugd Filip Havet. Ook jeugdbeleidscoördinator Leen Roevens was bij deze uitreiking aanwezig. Van harte gefeliciteerd! 

Fotomoment award-uitreiking cultuur EdegemOok Edegem valt in de prijzen! Deze keer ontvangt Schepen van Cultuur Koen Michiels de award lokale vrijetijdsmonitor. Michiels kon hiervoor rekenen op het sterke team van Bea Corbeels, waaronder cultuurbeleidscoördinator Wannes De Laender en Bart Van Heddegem - die als hoofd van Sport meteen ook een bijdrage kon leveren aan het eigen beleidsdomein. Een dikke proficiat! 

Fotomoment award-uitreiking sport GlabbeekDe derde award gaat naar Glabbeek. Schepen van Sport Hilde Holsbeeks wordt in de bloemetjes gezet voor de invoer van gegevens over sport in haar thuisgemeente. Hiervoor deed ze beroep op sportfunctionaris Wouter Heeren. Aan allebei: gefeliciteerd! 

Nu is het ook aan jouw gemeente om gegevens in te voeren over het lokale vrijetijdsgebeuren.